A Sony bejelentette új, kiemelkedő képminőségű 4K/8K Full Array LED-es okostelevízióit

2020.01.09
A piacvezető képminőséggel, innovatív hangzásvilággal és letisztult felhasználói felülettel rendelkező új nagyképernyős okostelevíziókkal a Sony célja, hogy a leginkább magával ragadó felhasználói élményt teremtse meg.


A Sony páratlan X1™ Ultimate képfeldolgozó processzora tiszta és pontos képminőséget biztosít az elképesztően élethű nézői élmény megteremtése érdekében, melynek részét képezi a kiemelkedő hangzásvilág, amit az új modellekben a Sound-from-Picture Reality™ technológia garantál. A funkció aktiválásával a felhasználók úgy érzik majd, mintha a hang közvetlenül a képernyő irányából érkezne.

Az új készülékek rendelkeznek Netflix Kalibrált és (bizonyos készülékek esetén) IMAX Enhanced™ móddal, melyek megnövelt kép- és hangminőséggel hozzák el a valódi IMAX® élményt nappalinkba.


Az új készülékekben bemutatkozik a Sony új technológiája, az Ambient Optimization, amely a nézői környezettől függően szabályozza a televízió képi és hangzásvilágát. A funkció a tökéletes nézői élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt. A technológia képes felismerni a függönyöket, bútorokat és egyéb tárgyakat, amelyek elnyelik vagy visszaverik a hangokat, és ennek segítségével finomhangolja a film akusztikáját.

A környezeti szabályozás mellett további újítás a Sony Immersive Edge kialakítási koncepciója: a képernyő szélén egy alig észrevehető, apró állvány található, ami abban segít, hogy a nézők akadálytalanul merülhessenek el a filmezés élményében.

Bizonyos modellek 8K felbontással, 4K 120 képkocka/másodperc megjelenítési sebességgel és gyors HDMI válaszidővel rendelkeznek, így a hamarosan érkező legújabb generációs játékkonzolok nyújtotta lehetőségek maximális teljesítménnyel kihasználhatók, ami garantálja a lebilincselő játékélményt.

Az új Sony televíziók funkcióinak összefoglalása


Frame Tweeter funkció (csak ZH8 készüléknél): a kiemelkedő képminőség, a keskeny kialakítás és a Sound-from-Picture Reality™ technológia mellett a magával ragadó élményt a Sony új Frame Tweeter funkciója biztosítja, mely segítségével a képernyő keretének rezgése hangokat képez. A felhasználók ezáltal úgy érezhetik, mintha a hangok közvetlenül a képernyő irányából érkeznének.

X-Motion Clarity az OLED készülékeknél: A Sony forradalmi, többszörösen elismert kiemelkedő technológiája immáron OLED TV készülékekhez is elérhető, amely valós időben finomítja a képminőséget elképesztő frissítési aránnyal, így a felhasználók fényesebb, tisztább és minden eddiginél egyenletesebb képpel élvezhetik a sporteseményeket.


X-Wide Angle bővítés: az X-Wide Angle technológia betekintési szögtől függetlenül élénk és valósághű színeket jelenít meg, és más LED televíziókhoz képest hatékonyabban őrzi meg a színvilágot és a fényességet, így a felhasználók a szoba bármely pontjáról élvezhetik a mély és részletes képtartományt. Az X-Wide Angle funkcióval rendelkező XH95 4K Full Array LED TV 55” és nagyobb méretben is elérhető lesz, ami további választási lehetőséget biztosít a felhasználóknak.

Full-Array LED bővítés: A Sony Full-Array Local Dimming and Boosting technológiája a tartalomtól függően dinamikusan változtatja a fény erejét a képernyő különböző pontjain, ami a fényerő és a kontraszt tökéletes beállítását eredményezi. A fények pontos egyensúlyozásával a kép sötét jeleneteknél sötétebb, a világos jeleneteknél világosabb lesz, igazodva a filmkészítők elképzeléseihez. A prémium funkció már elérhető lesz a középkategóriás XH90 4K Full Array LED TV-ben is.

Háttérmegvilágítású távirányító: a ZH8 és a ZH95 prémium alumínium háttérmegvilágítású távirányítója sötétebb környezetben is biztosítja a kiemelkedő nézői élményt.

Android TV™: az új készülékek Android TV rendszert használnak, ami kompatibilis a Google Asszisztens, a Google Play Áruház és a beépített Chromecast alkalmazásokkal, melyek egyszerű elérést tesznek lehetővé tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz és eszközökhöz. Az egyszerűbb mindennapi használat érdekében a Sony eredeti felhasználói felülete és hangvezérlési funkciói is tovább fejlődtek. A bővített hangvezérlési funkciók segítségével a felhasználók érintésmentesen1 irányíthatják a televíziót, indíthatnak el alkalmazásokat és hozzáférhetnek csatlakoztatott okoseszközeikhez.

Érintésmentes vezérlési lehetőségek: a Sony hangvezérelt televíziói a Google Asszisztens segítségével még okosabb megoldásokat biztosítanak, a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek a legújabb kasszasikerekhez, kedvenc sorozataikhoz és a legnépszerűbb játékokhoz. Az Asszisztens által a felhasználók hozzáférhetnek naptárukhoz és rendszerezhetik teendőiket, valamint kérdéseket tehetnek fel, melyekre a válasz a televízió képernyőjén jelenik meg. A hangvezérlés és a csatlakoztatott okoseszközök segítségével a nézők érintésmentesen szabályozhatják az adott tér megvilágítását.

Okoshangszóró kompatibilitás: a Google Home és az Amazon Alexa kompatibilitásnak köszönhetően a felhasználók hangvezérléssel irányíthatják televíziójukat és böngészhetnek YouTube videók között a Google Home segítségével, valamint csatornát és hangerőt válthatnak az Amazon Alexával kompatibilis eszközökkel.

Egyszerű kapcsolódás a legtöbb készülékhez: az Apple® AirPlay® 2-vel rendelkező felhasználók egyszerűen elérhetik és a televízió képernyőjén megtekinthetik iPhone®, iPad® vagy Mac® készülékeiken tárolt filmjeiket, zenéiket és fényképeiket. Az Apple HomeKit™ technológia egyszerű és biztonságos lehetőséget teremt arra, hogy a nézők iPhone®, iPad® vagy Mac® készülékeikkel irányítsák a televíziót.
Új Sony TV készülékek és főbb jellemzőik

ZH8 (85” és 75” méretű) 8K Full Array LED TV
- A Sony elképesztően valósághű 8K felbontású képminősége további felhasználók számára lesz elérhető
- X1™ Ultimate képfeldolgozó processzor és 8K X-Reality PRO; valós idejű képélesítés és finomítás, a funkció a Sony exkluzív képadatbázisának használatával 8K közeli minőségre skálázza fel a megjelenített képet
- Az új Frame Tweeter technológia magával ragadó nézői élményt biztosít a megnövelt képminőség, a keskeny kialakítás és a Sound-from-Picture Reality™ funkció ötvözetével
- A felhasználók sötétebb környezetben is maximális élményben részesülnek a háttérvilágítású távirányító segítségével
- A kétállású állvánnyal a televíziók kisebb szekrényeken is könnyedén elhelyezhetők
- Az új Ambient Optimization funkció a nézői környezettől függően optimalizálja a kép- és hangminőséget. A funkció a tökéletes felhasználói élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt.
- A TRILUMINOS™ technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
Dolby Vision™ és Dolby Atmos™ kompatibilitás
- Érintésmentes vezérlési lehetőségek
- Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
- Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit
- Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
- Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez
- Kompatibilis 4K 120 képkocka/másodperc megjelenítési sebességgelA8 (65” és 55” méretű) 4K OLED TV
- Az X1™ Ultimate képfeldolgozó processzor az objektum alapú felbontásnövelővel és HDR remasterrel, a Super Bit Mapping™ 4K HDR-rel és a két adatbázisos képfeldolgozással kiemelkedő 4K HDR nézői élményt biztosít
- Rendelkezik Pixel Contrast Booster funkcióval (amely 8 millió pixel megjelenítését teszi lehetővé), valamint az eredeti Sony-gyártmányú OLED panelvezérlővel, amely jelentősen megnöveli a vizuális élményt az élethű, sötét színek és a széles betekintési szög segítségével.
- X-Motion Clarity OLED készülékekhez: A Sony forradalmi, többszörösen elismert kiemelkedő technológiája immáron elérhető OLED TV készülékekhez is, amely valós időben finomítja a képminőséget elképesztő frissítési aránnyal, így a felhasználók fényesebb, tisztább és minden eddiginél egyenletesebb képpel élvezhetik a sporteseményeket.
- Két mélynyomó javítja és növeli az Acoustic Surface Audio™ funkció hatékonyságát
- Dolby Vision™ és Dolby Atmos™ kompatibilitás
- Az új Ambient Optimization funkció a nézői környezettől függően optimalizálja a kép- és hangminőséget. A funkció a tökéletes nézői élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt.
- A TRILUMINOS™ technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
- Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
- Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit
- Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
- Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez
A9 (48” méretű) 4K OLED TV
- A kisebb prémium OLED TV-k iránti fogyasztói igényeknek megfelelően új, 48” méretben
- Az apró, középen található alumínium állvány segítségével kisebb terekben is könnyedén elhelyezhető
- Kiemelkedő képminőség kisebb képernyőméreten
- Tartalmazza a Sony prémium OLED TV-k funkcióit, mint az X1™ Ultimate képfeldolgozó processzor, a Pixel Contrast Booster és az Acoustic Surface Audio™
- A Sony forradalmi, többszörösen elismert kiemelkedő technológiája immáron elérhető OLED TV készülékekhez is, amely valós időben finomítja a képminőséget elképesztő frissítési aránnyal, így a felhasználók fényesebb, tisztább és minden eddiginél folyamatosabb képpel élvezhetik a sporteseményeket.
- Az új Ambient Optimization funkció a nézői környezettől függően optimalizálja a kép- és hangminőséget. A funkció a tökéletes nézői élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt.
- A TRILUMINOS™ technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
- Dolby Vision™ és Dolby Atmos™ kompatibilitás
- Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
- Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit
- Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
- Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez

XH95 (85”, 75”, 65”, 55” és 49” méretű) 4K Full Array LED TV
- Az X1™ Ultimate képfeldolgozó processzor az objektum alapú felbontásnövelővel és HDR remasterrel, a Super Bit Mapping™ 4K HDR-rel és a két adatbázisos képfeldolgozással kiemelkedő 4K HDR nézői élményt biztosít
- Az X-tended Dynamic Range™ PRO funkció tompító háttérvilágítása a hagyományos LED TV-khez képest hatszoros kontrasztot képes megjeleníteni
- Az X-Wide Angle technológia betekintési szögtől függetlenül élénk és valósághű színeket jelenít meg, és más LED televíziókhoz képest hatékonyabban őrzi meg a színvilágot és a világosságot, így a szoba bármely pontjáról élvezhetjük a mély és részletes képtartományt. Az X-Wide Angle funkcióval rendelkező XH95 4K Full Array LED TV 55” és nagyobb méretben is elérhető lesz, ami további választási lehetőséget biztosít a felhasználóknak.
- Javított Acoustic Multi-Audio és Sound-from-Picture Reality™ funkció bi-amp (kettős erősítésű) rendszerrel, amely különállóan kezeli a fő és a rejtett hangszórókat, valamint az újonnan kialakított, X-Balanced hangszórót, amely keskeny kialakítással foglalja magában a tökéletesen tiszta hangzást (a kettős erősítésű X-Balanced hangszóró csak az 55”-os 65”-os és 75”-os méretű készülékeknél elérhető, az Acoustic Multi-Audio az 55”-nál nagyobb méretű készülékeknél)
- A sík felületű kialakítás letisztult, keretmentes megjelenítést tesz lehetővé (csak 55”, 65” és 75” méretű készülékeknél)
- Az új Ambient Optimization funkció a nézői környezettől függően optimalizálja a kép- és hangminőséget. A funkció a tökéletes élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt.
- A TRILUMINOS™ technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
- Dolby Vision™ és Dolby Atmos™ kompatibilitás
- Érintésmentes vezérlési funkciók (55” vagy nagyobb méretű készülékeknél)
- Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit
- Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
- Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhezXH90 (85”, 75”, 65” és 55” méretű) 4K Full Array LED TV
- a 4K HDR X1™ képfeldolgozó processzor több mélységet, textúrát és természetes színt képes megjeleníteni az objektum alapú HDR remaster technológia alkalmazásával
Rendelkezik X-tended Dynamic Range™ funkcióval és háttérmegvilágítási rendszerrel
- Új középkategóriás Full Array LED készülék a fogyasztói választék növelése érdekében
- Rendelkezik Acoustic Multi-Audio funkcióval és X-Balanced hangszóróval (csak a 65”-nál nagyobb méretű készülékek esetén, az X-Balanced hangszóró minden méretben elérhető lesz)
- Az új Ambient Optimization funkció a nézői környezettől függően optimalizálja a kép- és hangminőséget. A funkció a tökéletes felhasználói élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt.
- A TRILUMINOS™ technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
- Dolby Vision™ és Dolby Atmos™ kompatibilitás
- Gyémántfoglalatú káva a vékony kialakításért
- Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
- Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit
- Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
- Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez
- Kompatibilis 4K 120 képkocka/másodperc megjelenítési sebességgel (későbbi rendszerfrissítést követően)XH85 (49” és 43” méretű) 4K TV
- a 4K HDR X1™ képfeldolgozó processzor több mélységet, textúrát és természetes színt képes megjeleníteni az objektum alapú HDR remaster technológia alkalmazásával
- A TRILUMINOS™ technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
- Dolby Vision™ és Dolby Atmos™ kompatibilitás
- Fémpengés állvány és elegáns alumínium káva
- Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
- Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit
- Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
- Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhezXH81 (65”, 55”, 49” és 43” méretű) 4K TV
- a 4K HDR X1™ képfeldolgozó processzor több mélységet, textúrát és természetes színt képes megjeleníteni az objektum alapú HDR remaster technológia alkalmazásával
- újonnan kialakított X-Balanced hangszóró, amely keskeny kialakítással foglalja magában a tökéletesen tiszta hangzást (csak 55” és nagyobb modellek esetén)
- Dolby Vision™ és Dolby Atmos™ kompatibilitás
- A TRILUMINOS™ technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
- Fémpengés állvány és hajszálvonalas káva
- Prémium alumínium távirányító
- Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
- Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit
- Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
- Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhezXH80 (85”, 75”, 65”, 55”, 49” és 43” méretű) 4K TV
- a 4K HDR X1™ képfeldolgozó processzor több mélységet, textúrát és természetes színt képes megjeleníteni az objektum alapú HDR remaster technológia alkalmazásával
- Újonnan kialakított X-Balanced hangszóró, amely keskeny kialakítással foglalja magában a tökéletesen tiszta hangzást (csak 55” és nagyobb modellek esetén)
- Dolby Vision™ és Dolby Atmos™ kompatibilitás
- A TRILUMINOS™ technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
- Fémpengés állvány és hajszálvonalas káva
- Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit
- Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
- Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhezX70 (65”, 55”, 49” és 43” méretű) 4K TV
- A 4K X-Reality™ PRO technológia minden képet a valódi 4K minőséghez közelire skáláz fel és élesít, így a nézők az adott jelenet minden apró részletét és árnyalatát megfigyelhetik
- A TRILUMINOS™ technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
- A ClearAudio+ funkció úgy finomhangolja a televízió hangzását, hogy a nézőknek egy gazdag hangzásvilágú, magával ragadó élményben legyen részük, ahol a hangok körülveszik őket, így még tisztább minőségben élvezhetik kedvenc zenéiket és a filmes párbeszédeket
- Beépített webböngésző, amivel egy kattintással elérhetőek a legnépszerűbb streaming szolgáltatások, mint a Netflix és a YouTube alkalmazások.
- Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez.Kapcsolódó videó:
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk